SHARE

Колонката на ДБ

02 / 04 / 2021

Коментар на важните футболни теми от изминалата седмица

- Има ли позитиви след първите три световни квалификации на България?

- Като изключим първия мач с Швейцария, за който вече дадох мнението си, в следващите два мача на националния отбор показвахме, да го наречем, по-добро лице. В мача с Италия стояхме добре на терена, имаше раздаване, борба и най-вече - нямаше страх в момчетата! Симпатизирам на момчетата и наистина ме беше доста яд, когато определен момент в даден мач може да повлияе на развитието на нещата. Визирам дузпата, разбира се, която за мен беше несъществуваща! Да, Италия разполага с много повече класа. И си личеше. Но понякога само това не е достатъчно, за да спечелиш мач. И съм напълно сигурен, че ако не беше тази дузпа, Италия щеше да изпита огромни трудности до края на мача. 

Срещу Северна Ирландия мисля, че заслужено поделихме по една точка. Пак имаше доста борба и от двата отбора, доста центрирания и желание да се отбележи така ценен първи гол. Но като цяло беше мач, в който не изпъкваха технически качества. Изцяло борбен мач, в който се разчиташе на грешки от някоя от двете страни. Накрая можехме и да спечелим, но блестяща реакция на вратаря лиши Димитър Илиев от гол. 

- Представянето на младите в националния отбор

- Щастлив съм и съм доволен, че Ясен Петров даде шанс на толкова много млади играчи да направят своя дебют за националния отбор! Браво! Мисля, че точно това беше перфектният и най-подходящият момент за подобно нещо! Всички момчета се представиха на добро ниво и се надявам това да е началото и базата, на която да градят бъдещите си участия за отбора. А и, надявам се, успехите си! Едно нещо трябва да знаят - амбицията и постоянството в изявите им трябва да са постоянна величина, ако искат да постигнат напредък в развитието си! Успех!

- Завръщането на Любо Пенев в ЦСКА и смяната на Акрапович

- Мисля, че не само аз съм изненаданият в случая от тази рокада в родния футбол. Животът на треньора в нашето първенство е доста кратък! Жаждата за бърз успех -  сега и веднага, кара собствениците да взимат решения, които изглеждат странно на моменти, и винаги треньорът е този, който си тръгва пръв! В случая се надявам Любо Пенев да получи достатъчно време да разгърне вижданията си за играта и да не говорим след 3 месеца за ново назначение!

Много пъти съм казвал, че винаги се говори колко много чужденци има в нашия футбол, но това важи и за треньорите чужденци! Аз винаги съм адвокатствал за българските треньори и най-вече за младите специалисти, защото знам, че имат качества и желание за работа и развитие! Радвам се, че Любо Пенев - български треньор, доказал качествата си, пак е начело на един от грандовете в България и дано донесе успехите, които прилягат на голям отбор като ЦСКА!

LAST

 • Колонката на ДБ
  14-05-2021
  Колонката на ДБ
 • Колонката на ДБ
  07-05-2021
  Колонката на ДБ
 • Колонката на ДБ
  30-04-2021
  Колонката на ДБ
 • Колонката на ДБ
  23-04-2021
  Колонката на ДБ
 • Колонката на ДБ
  09-04-2021
  Колонката на ДБ