СПОДЕЛИ

2006 - 2008
Тотнъм

"Влюбих се в английския футбол от първия момент! И Тотнъм ми даде достъп до голямата сцена, на която да се види колко съм добър! Как разбирам играта, как играя и как се движа по терена! Как само ми харесваше това! Трябваха ми два-три мача, за да свикна с новото, но след това бях като акула във вода! Голове, асистенции, вдъхновена игра – имаше от всичко, и бях истински щастлив! Имахме страхотни мачове и луди резултати! Един от най-красивите голове, които съм отбелязвал, е с този отбор! В края на сезона спечелихме Купата на лигата! Успях да вкарам гол на финала и да вдигна трофея на легендарния „Уембли“! Това беше последната ми стъпка към най-високия връх във футбола за мен! Какъв отбор!"

Логично се стига до следващата голяма стъпка в кариерата на таланта – трансфер в Премиершип. В „Тотнъм“ българинът бързо става звезда. В края на сезона е избран за играч №1 на „шпорите“ и влиза в идеалния отбор на Премиършип. На 29 декември 2007 г. идва първият хеттрик по английските терени, а през февруари 2008 е ред за най-големия успех с екипа на „Тотнъм“ – Купата на Лигата, след триумф над „Челси“ на легендарния „Уембли“ с гол и на Берба.