2008 - 2012
Манчестър Юнайтед
"Пикът в кариерата ми! Най-високият връх на планината! Да тръгна от малка страна и да достигна толкова нагоре в моето футболно пътешествие – това завинаги ще ме кара да се усмихвам с гордост! Успях да уча, да тренирам и да играя с гиганти! Бяхме толкова добри, че когато се подреждахме в тунела преди мач, виждах уважението и страха в очите на другия отбор и знаех, че вече са бити! Станах победител! Печелехме титли, печелехме купи, вкарвах голове, правeх асистенции... Дори да загубехме или да не вкарвах, вътрешно се усмихвах - аз играех за Манчестър Юнайтед! Най-големият клуб за мен! Спечелих златната обувка за най-много голове в лигата - в онзи сезон, в който пренаписахме историята с 19-ата шампионска титла на EPL! Отнехме рекорда, държан от Ливърпул!
И поради това... Ние сме безсмъртни!
"
Интересът към голмайстора е голям и през лятото на 2008 г. закономерно идва големият трансфер – „Манчестър Юнайтед“ плаща 30,75 милиона паунда, клубен рекорд по това време, за да привлече българина.
✓ В първия си сезон в „Театъра на мечтите” Димитър печели титлата на Англия.
✓ Печели втора Купа на Лигата - този път с „червените дяволи“.
✓ В колекцията му влизат и успехи за трофея „Къмюнити Шийлд“ през 2010 и 2011 г.
✓ Периодът 2010 и 2011 г. е най-ползотворният за Бербатов, който печели още една титла на Англия и става голмайстор на първенството.
✓ Легендарен ще остане хеттрикът във вратата на „Ливърпул“ за победата с 3:2 и най-вече вторият гол, отбелязан след брилянтна задна ножица.
✓ Берба е първият футболист в историята на „Манчестър Юнайтед“ от Втората световна война насам, който отбелязва хеттрик на „вечния враг“.
✓ През ноември 2010 г., в мач срещу „Блекбърн“, влиза в историята на Висшата лига като първия чужденец, реализирал 5 гола в един мач.
✓ През декември 2010 г., като първи футболист от Висшата лига с 10 попадения през сезона, получава „Златната обувка“ на „Барклис“. През март 2011 г. получава за втори път „Златната обувка“ като първи играч, вкарал 20 гола през сезона.
✓ През януари 2011 г. отбелязва трети за сезона хеттрик – постижение в цялата история на английския футбол само на Руд ван Нистелрой и Алън Шиърър.
✓ През април 2011 г. Димитър е избран от Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) в идеалния отбор на годината.
✓ Според сър Алекс Фъргюсън Бербатов е един от най-добрите играчи в света.
✓През третия си сезон в „Манчестър Юнайтед“ (2010/2011) Бербатов е сред водещите играчи в Премиършип по голове и асистенции и отново влиза в идеалния отбор на сезона.
✓ В края на 2011 г. Димитър вече е 50-ият футболист на „Манчестър Юнайтед“ с 50 гола за клуба, вкарва и четвъртия си хеттрик за отбора.